Miljötänk

Miljötänk2023-12-18T11:34:26+00:00

På Hav & Logi värnar vi om den vackra miljö vi är belägna i och arbetar kontinuerligt med att bli mer hållbara för framtiden. För att hålla nere vattenkonsumtionen har vi snålspolande toaletter och självstängande vattenkranar i vårt servicehus och familjehusen.

I alla våra  familjehus, i vår konferensanläggning, och i vandrarhemmet har vi installerat värmefläktar som håller nere elförbrukningen.

Vi värnar om att hålla hela anläggningen ren och använder oss av rengöringsmedel som är miljöcertifierade. Rikstvätt Bengtsfors tar hand om våra sängkläder och de uppfyller Svanens miljökrav för energi- och vattenförbrukning, kemikalier, avfallshantering och emballage samt för eget gods.

I möjligaste mån anställer vi personal från närområdet, detta gynnar inte bara landsbygden utan minskar även på resor till och från arbetet. Vi samarbetar även med lokala verksamheter.

För att bidra till minskad biltrafik på Tjörn erbjuder vi cykeluthyrning till både campinggäster och andra besökare så att de kan lämna bilen bakom sig och ta sig fram på vår vackra ö på ett miljövänligt sätt. Det finns även en busshållplats precis utanför anläggningen.